Een Travellerspoint blog

THE WESTCOAST DIARIES 23

GET YOUR KICKS ON ROUTE 66

sunny 28 °C

Barstow, zondag 14 oktober 2012. We zijn weer terug waar we voor gekomen zijn: zon, geen wolk aan de lucht de hele dag, en een temperatuur van 28 graden. Maar vandaag is ook een reisdag. Onze Chrysler 200 zal een 620 kilometer onder zijn rubberen hoeven wegschoppen. Het beestje kan het met de nodige bijvoeding (regular 87, unleaded benzine) gemakkelijk hebben. Hij is immers Californiër, met het oormerk 6WWPP249.

Route_66_-_Barstow_023.jpg

Te vroeg wakker. Door het gedender van de goederentreinen die met tussenpozen van nog geen tien minuten oost- of westwaarts donderen. En als het niet daardoor komt, dan wel door de matineuze hotelgasten van de Best Western Soldier Pony. Maar misschien is het maar beter ook, want zo zijn we vroeg on the road. Het eerste deel berijden we de Interstate 40. Arizona is hier aan beide zijden groen. Forest. Dennen, niks anders als dennen in de droge bodem.

Route_66_-_Barstow_027.jpg

Bij Seligman slaan we af: de Historic Route 66 op. We zullen vandaag zo’n 150 kilometer doen op deze eens (en misschien u ook nog wel) legendarische weg. We zijn dan wel geen Dean Moriarty en Sal Paradise die het hele 3500 kilometer lange traject van Chicago naar Santa Monica (Los Angeles) aflegden in hun gammele bak. En dan ook nog eens weer dezelfde route terug. Nee, we houden het bij dit deel van de oude route.
Seligam is kleiner dan Williams (gisteren), maar legt de accenten weer anders. Oude benzinepompen, antieke politiebolides en brandweerwagens, klassieke Chevrolets, Fords en al die andere Amerikaanse highlights uit de automobielindustrie. En natuurlijk zijn er de lederjongens met hun Harley Davidsons. Ik heb zelf ook nog ff rondgereden op zo’n beest. Maar ook hier worden volle bussen Japanners gedumpt om even snel wat shots te schieten, en dan weer snel de Interstate 40 op.

D985AE272219AC6817CF19580324FF66.jpg

Elvis en Marylyn Monroe verwelkomen ons op verschillende hoeken van het Seligman aan de Mother Road, zoals de Amerikanen de weg noemen. Dat beide wat dubieus aan hun einde gekomen zijn maakt de legende alleen nog maar groter.
Voor het overige puilen de winkels uit van de gebruikelijke souvenirs: Route 66 signs (uithangborden), Route 66 sleutelhangers, Route 66 asbakken, Route 66 T-shirts, en ga zo nog maar een kilometer door.
Ook als we Seligman al lang weer verlaten hebben zullen we nog een paar keer de Chrysler aan de kant schuiven om al die nostalgie in ons op te zuigen. Op de autoradio wordt een half uur muziek van de Beatles uitgezonden. We draaien de knop op HARD. Maar eigenlijk hadden we de Rolling Stones gewild. Want die bezongen de Road zoals hij was: GET YOUR KICKS ON ROUTE 66!

Route_66_-_Barstow_063.jpg

We tanken in Kingman, waar we de Route 66 weer verlaten, en terugvallen op de vertrouwde Interstate 40. Naar het zuiden buigt hij af. Daar duikt de grote stad Bullhead City op. Eindelijk zien we eens wat welvaart na al die desolate, gammele bouwsels in de woestijn. Zeg ik woestijn?
Die duikt al snel weer op. En wat voor een. De Mojave Woestijn staat bekend om zijn meedogenloze klimaat. In de zuid-noord richting doorsneden door een aantal hoge sierra’s is het een en al droogte wat de klok slaat. Opnieuw 150 kilometer dor, schijnbaar levenloos gebied. Zelfs de Indianen hebben het daar voor gezien gehouden, hoewel er nog steeds een Fort Mojave Indian Reservation te bezoeken is.

Route_66_-_Barstow_068.jpg

Om half vier draaien we naar rechts, verlaten de Interstate 40. En nog geen kilometer verder ligt ons onderkomen voor weer een volgende nacht: de California Inn (internet doet het hier onmiddellijk). Ze hebben een zwembad. En omdat de temperaturen op zomers staan ploffen we al snel op de ligstoelen aan de rand van het bad.

Route_66_-_Barstow_073.jpg

Route_66_-_Barstow_065.jpg

Geplaatst door gerard-en-gemma 20:35 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint